בניה קלה בית פרטי

אם חשבתם שבניה של בית פרטי חייבת להיות פרויקט ארוך, מורכב ויקר מאוד, זה הזמן להכיר את החידוש שהגיע לישראל רק בשנים האחרונות ושמו בנייה קלה. בזכות השיטה שנציג להלן, תראו כיצד בניית בית פרטי יכולה להיות קלה יותר, מהירה יותר ואפילו משתלמת יותר.

מהי בניה קלה?

בנייה קלה, הידועה גם בשם בנייה מתועשת, היא שיטת בנייה מודרנית, החדשה ביותר. שיטת הבנייה הקלה מבוססת על שימוש מירבי באלמנטים מוכנים מראש ופחות עבודת בניה באתר. כלומר, החלקים ברובם מיוצרים במפעל ולאחר מכן מועברים לאתר הבנייה לשם הקמת הבית הפרטי, במהירות ותוך הקפדה על סטנדרט גבוה.

זהו תהליך המאופיין ביעילות רבה, יחס מצוין של עלות מול תועלת. חשוב לא פחות, בנייה קלה של בית פרטי בשיטה הזאת מאפשרת מקסימום בקרת איכות, הן בזמן הייצור של הרכיבים והן תוך כדי הקמה (ביצוע באתר, על הקרקע). שיטה זו עומדת בניגוד מוחלט לגישת הבנייה הקונבנציונלית, שכוללת הובלת הרבה חומרי גלם ושימוש בבניה מסורתית עתירת כוח אדם.

>> תוספות בניה קלה

באנר הנעה לפעולה IPAC

ההבדלים בין בניית בית פרטי בבנייה קלה לבין השיטה המסורתית

אחד ההבדלים המרכזיים שבין בנייה קלה לשיטות הבניה המסורתיות טמון בשימוש באלמנטים מוכנים מראש (בבנייה קלה). בנייה מסורתית, מרבית הביצוע נעשה אך ורק באתר, ללא רכיבים מוכנים מראש. הבדל יסודי זה מוביל למספר הבדלים משמעותיים:
עלות וזמן הביצוע – בנייה קלה נוטה להיות חסכונית וגם ומהירה יותר, שכן העבודה באתר מתקצרת.
איכות – בנייה קלה יודעת לספק גימור איכותי יותר, בזכות שליטה בתהליך ייצור החלקים, לרבות קירות, גגות ורכיבים בנויים אחרים.
כוח אדם ותחזוקה – בניה קלה צורכת פחות כוח אדם. עם זאת, בנייה מסורתית לרוב מצריכה פחות תחזוקה שוטפת (במיוחד אם משווים שימוש בבטון ובלוקים לעומת שימוש בעץ).
השפעה סביבתית ופסולת בניין – בנייה קלה ידועה כידידותית יותר לסביבה. כמו כן בנייה קלה של בית פרטי לא גוררת תוצרי לוואי של פסולת בניין מרובה, ביחס לבניה מסורתית.

>> הוספת מרפסת שמש

לוגו החברה - IPAC שירותי הנדסה ואדריכול

קבלן בניה קלה לבית פרטי

מהם היתרונות והחסרונות של בניה קלה?

אחרי שתיארנו את הבסיס של בנייה קלה, בואו נכיר יותר מקרוב את היתרונות והחסרונות

יתרונותחסרונות
בנייה קלה של בית פרטי מפחיתה עלויות לעומת שיטות מסורתיות. זה נובע למשל בשל זמני בנייה מהירים יותר, פחות צורך בכוח אדם, פחות צורך בפינוי פסולת.בחלק משיטות הבניה, עשויה להידרש תחזוקה רבה יותר. כך למשל אם עושים שימוש ברכיבי עץ. 
בתים פרטיים ניתן להשלים בתוך כמה חודשים, איך צורך להמתין להתארכות הבניה עוד ועוד. לא ניתן להקים ממ”ד בשיטת בניה קלה. זאת אומרת שיש צורך לתכנן מראש הקמת ממ”ד בנפרד, בשיטה הוותיקה על מנת לעמוד בתקנות ולספק מקסימום ביטחון לבעלי הבית. 
בתים שנבנו בשיטה זו נחשבים לעמידים מאוד בפני רעידות אדמה. כמו כן, הם בעלי בידוד משופר, הן בידוד תרמי והן בידוד אקוסטי. צריך לגייס אנשי מקצועי מיומנים בשיטת הבניה הקלה. לא כל קבלן בקיא בכך די הצורך. 
בתים שנבנו בשיטה זו נחשבים לעמידים מאוד בפני רעידות אדמה. כמו כן, הם בעלי בידוד משופר, הן בידוד תרמי והן בידוד אקוסטי. חומרי בנייה קלים, כמו עץ, יכולים להיות בעלי תוחלת חיים מופחתת בסביבות חמות, בין היתר בגלל סכנת שריפה, התפשטות תרמית, ספיגת לחות ובידוד מופחת. יש צורך באמצעי הפחתה ותחזוקה כדי להתמודד עם החסרונות הללו.
קירות הבנויים בבנייה הקלה הם ישרים ומדויקים במיוחד. אחידות הביצוע עולה על המקובל בשיטות בניה מסורתיות. 

איך נראה תהליך בניה קלה של בית פרטי?

ניתן להצביע על כמה שלבים מרכזיים בתהליכי בניה קלה של בית פרטי כיום:

שלביםהסבר
תכנון הבית ועיצובוהתהליך מתחיל בתכנון הבית, באופן מפורט מבחינה הנדסית ועיצובית. שלב זה חשוב כל כך שכן הוא זה שמניח את היסודות לאופי החלל, מרכיבי הבניה  והמבנה הכללי של הבית הפרטי. אדריכלים ומהנדסים מביאים בחשבון את צרכי הלקוחות כדי להבטיח שהתכנון עונה על הצרכים האישיים והמשפחתיים.
הקמת היסודות של הבית בנייה קלה זקוקה פחות לשלב נרחב של הקמת יסודות או חפירות לעומת שיטות בניה אחרות, אך עדיין נדרשים יסודות. שלב זה של הקמת היסודות הוא זה המקנה בסיס יציב ואיתן לבית. היסודות מוקמים כך שיש ביכולתם לתמוך בבית שנבנה בשיטה הקלה, בין אם הוא כולל רכיבים מפלדה או מעץ ובין אם נעזרים במסגרות ופרופילים אחרים שמיוצרים במפעל מבעוד מועד.
בניית השלדשלב זה מייצר את המסגרת המרכזית של הבית. בשלב זה מבצעים את הרכבת החלקים הטרומיים הקלים. אופי השיטה והמבנה של השלד מאפשר לזרז את תהליך הבנייה באופן משמעותי. השימוש בחומרים קלים כמו פלדה או עץ מבטיח שהמבנה יהיה חזק אך נוח לתחזוקה.
בידוד וחיפוי מטרתו של שלב הבידוד להבטיח יעילות אנרגטית וחלל פנימי נעים במיוחד.  בשלב זה מתקינים חיפוי חיצוני או פנימי לפי הצורך. חומרים לחיפוי ובידוד מספקים הגנה מפני פגעי מזג האוויר וחלקם גם מוסיפים איטום לרעש לצד שיפורים באסתטיקה של הבית.
עיצוב פנים וגימור במידה והתוכניות עומדות בכל התקנים והתקנות, הרשויות ינפיקו את היתר הבנייה. היתר זה מאשר להתחיל בבניה כחוק.

תקנים של בניה קלה, הבסיס לבניה איכותית

בנייה קלה נחשבת עדיין לפחות נפוצה בישראל, ביחס לבניה רגילה. יחד עם זאת, בניית קלה כפופה לכל החוקים והרגולציה שמקיפים את ענף הבניה כולו. התקנים יודעים להגדיר שימוש בחומרים, הקמת יסודות, פינוי פסולת, תקני עמידה ברעידות אדמה וכן הלאה. כאשר בוחרים להקים בית בבנייה קלה, בחרו קבלנים מנוסים הבקיאים בתחום ומקפידים על עמידה בתקנים של בניה קלה. לייעוץ חשוב בנושא זה, תוכלו לפנות לאנשי המקצוע של חברת Ipac שירותי אדריכלות והנדסה.

בניה קלה בקרב בתים פרטיים

לא מעט יזמים נוהגים להשתמש בטכניקות של בניה קלה גם בקרב בניית בתים פרטיים, וזאת בשל כמה סיבות עיקריות. תחילה, חשוב מאוד להדגיש כי תהליך בניה קלה בדרך כלל ייתן לנו תהליך בניה הרבה יותר מהיר ופשוט בהשוואה לשיטות המסורתיות של בניה ישנה. באמצעות בניה קלה, נוכל להקים בית פרטי תוך מספר חודשים בודדים אפילו.

מעבר לכך, בניה קלה ידועה בתור טכניקה הרבה יותר חסכונית בעלויות ומשאבים, זאת מאחר ורוב הרכיבים בהם משתמשים מיוצרים מראש, עוד במפעל. כמובן שלצד כל אלו, אי אפשר להתעלם מהיתרון המובהק של חיסכון אנרגטי יוצא דופן, לצד גמישות עיצובית חסרת תקדים שתעזור לנו להוציא את המיטב מכל פרויקט שנערוך באמצעות השיטה הזו.

עשוי לעניין אתכם | בניה קלה ללא היתר >>

לוגו החברה - IPAC שירותי הנדסה ואדריכול

קבלן בניה קלה לבית פרטי

מדוע בניה קלה נפוצה למדי בקרב בתים פרטיים?

בנייה קלה צברה פופולריות בבתים פרטיים מכמה סיבות:

סיבותהסבר
מהירות הבנייהאחד היתרונות העיקריים הוא זמן הבנייה הקצר משמעותית ביחס לבניה בשיטה הוותיקה. ניתן להרכיב חלקים טרומיים קלים במהירות, מה שמקצר את זמן הבנייה עד עשרות אחוזים.
יחס עלות תועלת החומרים המשמשים בבנייה קלה בדרך כלל זולים יותר. בנוסף, קיצור זמן הבנייה והצורך בפחות כוח אדם מובילים לעלויות עבודה נמוכות יותר.
יתרונות סביבתיים שיטת הבנייה הקלה נחשבת ידידותית יותר לסביבה. היא משתמשת בפחות חומרי גלם ומייצרת פחות פסולת בניין. כמו כן הבית נחשב למבודד ונוח יותר לתחזוקה.
גמישות בעיצובבית שנבנה בשיטה הקלה מאפשר לדיירים גמישות רבה בעיצוב. רכיבים טרומיים וקלים ניתנים להתאמה טובה מאוד כך שיעמדו בדרישות תכנון הצרכים שלכם. ניתן להפיק פתרונות אדריכליים ייחודיים וחדשניים, להשלמת בית בעל מאפיינים ייחודיים שאין לאף אחד אחר. 
  

מדוע משתלם יותר לבנות בית פרטי בבניה קלה?

בניית בית פרטי בבנייה קלה נחשבות לחסכונית מאוד מכמה סיבות עיקריות:

  1. עלויות עבודה נמוכות יותר – בנייה קלה מפחיתה באופן משמעותי את הזמן הדרוש להשלמת הפרויקט. רכיבים קלים בנויים באופן שמאפשר הרכבה מהירה באתר כך שנדרשות פחות שעות עבודה. חיסכון בזמן העבודה מתורגם לעלויות עבודה נמוכות יותר.
  2. עלויות חומרים נמוכות יותר – החומרים המשמשים בבנייה קלה בדרך כלל זולים יותר מחומרי בנייה כמו בטון ולבנים. בנוסף, רמת הדיוק של הבניה חוסך ומונע בזבוז חומרים, מה שמוביל לחיסכון נוסף בעלויות.
  3. יעילות אנרגטית – בתים שנבנו בטכניקות בנייה קלות משלבים בידוד מתקדם וחומרים חסכוניים באנרגיה. התוצאה היא עלויות חימום וקירור נמוכות. בתים חסכוניים באנרגיה טובים יותר לסביבה וחוסכים בהוצאות החשמל.
  4. פחות עלויות תחזוקה – חומרי בנייה קלים נחשבים לעמידים מאוד ודורשים יחסית מעט תחזוקה. לדוגמה, מסגרות ופרופילים של אלומיניום ופלדה עמידים בפני מזיקים, תלאות מזג האוויר ובלאי. זה מקטין את הצורך בתיקונים שוטפים ובתחזוקה שוטפת.

תוספת בניה לבית פרטי - תמונה ראשית - ipac

אילו מבנים ניתן להקים בבניה קלה בנוסף לבית פרטי?

בנייה קלה עשויה להתאים גם לסוגים נוספים של מבנים, לצד בתים פרטיים. 

  1. מבנים מסחריים – בנייה קלה מתאימה מאוד למבנים מסחריים קטנים עד בינוניים. מבנים אלה שאפשר להקים במהירות ובתכנון גמיש, כך שהם מאפשרים פתיחת עסקים מהירה יותר. 
  2. מוסדות חינוך ובתי ספר – בתי ספר ומוסדות חינוך מסוגים שונים ניתן להקים היטב בבנייה הקלה, לרבות כיתות לימוד נוספות באזורים מתפתחים, הקמת בתי ספר בשכונות חדשות וכן מוסדות להשכלה גבוהה
  3. לוגיסטיקה ומחסנים תעשייתיים – מבנים כאלה יכולים להיות בגודל בינוני ואף גדול למדי. החוזק והעמידות של החומרים המשמשים בבניה קלה יכולים לתמוך בהקמת מפעלים ומתקנים תעשייתיים ולוגיסטיים. 
  4. ותוספות בניה – ניתן להרחיב בתים קיימים תוך שימוש בשיטה הקלה. תוספות מודולריות אפשר לתכנן ולהקים במהירות, אפילו ללא צורך בפינוי המבנה מדיריו (בחלק מהמקרים).

בניה קלה בית פרטי

דברים נוספים שחשוב לדעת

אולם, לצד כל היתרונות של בניה קלה – יש לא מעט נקודות שחשוב לקחת בחשבון. כך לדוגמא, עלויות התיקון יהיו הרבה יותר יקרות במידה ויהיו ליקויים כאלו או אחרים אותם נצטרך לתקן, או חלילה נזק לאחד מרכיבי המבנה בשל פגיעות שונות. כמו כן, כדאי לקחת בחשבון גם כי מדובר בשיטה הרבה פחות גמישה במידה ותרצו לערוך שינויים עתידיים, זאת מאחר ומסובך להתאים בשנית רכיבים נוספים לאותם רכיבים שעבדנו איתם מראש ויוצרו במפעל מבעוד מועד. 

4 נקודות שיש לקחת בחשבון עבור בניה קלה IPAC

מידע נוסף שעשוי לעניין אתכם | היתר להוספת הרחבת מרפסות >>

חוץ מבית פרטי – אילו עוד מבנים נוכל להקים באמצעות השיטה הזו?

כמובן שנוכל להקים באמצעות בניה קלה גם בניינים, אך גם לא מעט מבנים מיוחדים כמו מבני דיור מוגן, בתי יתומים, מעונות עבור סטודנטים ועוד. מדובר גם בשיטה נהדרת עבור מבנים ציבוריים כמו מתנסים, מרכזים קהילתיים, אולמות ספורט של בתי ספר וכן הלאה. גם עבור מבנים מסחריים כמו קניונים, חניונים, אזורי מסחר ומשרדים נוכל למצוא לא מעט יתרונות כאשר נבנה באמצעות השיטה הזו.

לוגו החברה - IPAC שירותי הנדסה ואדריכול

קבלן בניה קלה לבית פרטי

תכנון התקציב – כך תעשו זאת נכון

אחרי שהבנו כל מה שצריך לדעת בנוגע לבניה קלה, הגיע הזמן להתקדם הלאה – ולהבין איך מתכננים את התקציב בצורה נכונה. כמובן שלפני הכל עלינו להתייעץ עם אנשי המקצוע הנכונים, ולהשקיע לא מעט בבחירת אלו שילוו אותנו לאורך הפרויקט. לאחר מכן, עלינו להבין פחות או יותר מה יהיה היקף הפרויקט שנערוך.

כדאי לערוך באותו שלב גם סקר שוק, ובשלב זה אף נרצה לאגד כמה שיותר הצעות מחיר מקבלנים שונים – כך נוכל להבין פחות או יותר מה המחיר הממוצע בגין כל עבודה, וכמובן גם על איזו הצעה הכי כדאי לנו ללכת לאחר שיש לנו כמה הצעות לשחק איתן.

אחרי שסיימנו עם כל אלו, נעבור לבניית מודל תקציב מסודר לפיו נעבוד. אולם, חשוב מאוד להדגיש כי בניית בית זהו תהליך מאוד מורכב, עם לא מעט שינויים באמצע הדרך – כך שבהחלט ייתכן מצב בו נצטרך לחרוג מעט מהתקציב שלנו. 

תכנון בית פרטי >> 

איך לבחור קבלן לבניה קלה לבית פרטי?

בחירת הקבלן המתאים להקמת הבית הפרטי שלכם, בבניה קלה, היא כמובן דבר יסודי וחשוב ביותר. בחירת הקבלן, כפי שמסבירים מחברת Ipac שירותי אדריכלות והנדסה, היא זו שתשפיע על איכות הבניה, טיב החומרים והגימור.

איך לבחור קבלן לבניה קלה לבית פרטי - אינפוגרפיקה אייפק
ניסיון מצטבר – חפשו קבלנים בעלי ניסיון עשיר ומצטבר בבנייה קלה. ניסיון בשיטה זו מבטיח ביצוע מוצלח גם בפרויקט הבניה שלכם.
אישורים – ודאו שהקבלן שבו בחרתם הינו קבלן מורשה, שהוא פועל עם ביטוח ומכיר היטב את תקנות הבניה ואת חוקי הבניה הרלוונטיים.
המלצות – בשביל השקט הנפשי שלכם, וודאו מראש כי הקבלן הינו בעל המלצות מלקוחות שבנו בית פרטי הדומה בגודלו או במאפייניו האחרים לבית החלומות שלכם.
גילוי לב ושקיפות – העדיפו קבלן ביצוע שמספק הערכות מחיר מפורטות ולאחר מכן חותם מולכם על מפרט מלא של העבודה וכתבי הכמויות.
כעת, לאחר שאתם מבינים יותר על המשמעות של בניית בית פרטי בשיטת הבניה הקלה, אתם מוזמנים לרדת לפרטים מעמיקים יותר. לרשותכם חברת Ipac שירותי אדריכלות והנדסה, וותק רב בפרויקטים מגוונים, ניסיון שעובד בשבילכם.

I-Pac מתמחים בהוצאת היתרי בנייה ושירותי אדריכלות, עם דגש על תכנון מהיר ויעיל. הצוות המנוסה כולל מהנדסים ואדריכלים מובילים שמבטיחים תהליך חלק וקבלת כל האישורים הנדרשים. לפרטים נוספים אודות השירותים המקצועיים וליווי הבירוקרטיה בפרויקטים – כנסו עכשיו!

מה למדנו בכתבה:

אייפק - שירותי אדריכלות והנדסה

אייפק - שירותי אדריכלות והנדסה

חברת Ipac שירותי אדריכלות והנדסה הוקמה על מנת לתת שירות להוצאת היתרי בניה. החברה הוקמה לתת מענה מקצועי מהיר ויעיל לתושבים למימוש והוצאת זכויות הבניה בנכס שבבעלותם.

אנו בחברת Ipac שירותי אדריכלות והנדסה מבינים ויודעים את צורכי הלקוח ומיישמים את הצרכים תוך כדי תכנון מיטבי של הבניה המבוקשת. חשוב לנו לתת מענה אמין בהליך הוצאת ההיתר, לעמוד בלוחות הזמנים שנקבעו, ככל שתלוי בנו, ולתת שירות יוצא דופן ללקוחות.

לינקים שימושיים:

אודות | הצוות שלנו | גוגל | פייסבוק

פגישת יעוץ ואבחון הכוללת בדיקה ראשונית הינה ללא עלות