עיצוב משרדים

עיצוב משרדים וחללים משרדיים במיטבם, הוא משימה שאיננה רק בעלת משמעות אסתטית. הידעתם למשל, שלעיצוב משרדים יש השפעה מובהקת הפרודוקטיביות בעבודה? מלבד זאת, עיצוב משרדים בצורה נכונה תורם לתחושת שביעות הרצון של העובדים והמנהלים בזמן העבודה ושיפור כולל בהצלחה העסקית. בשורות הבאות נתייחס לסוגיות מרכזיות בנושא זה, כגון המשמעות הנרחבת של עיצוב, מגמות ואסטרטגיות בתכנון של משרדים, עיצוב משרדים יוקרתי ועוד. 

עד כמה עיצוב משרדים חשוב עבור העסק

עיצוב משרדים קשור קשר הדוק עם ביצועים עסקיים ועם התדמית העסקית גם יחד. סביבה משרדית מעוצבת היטב ובצורה מתוכננת, מייעלת את תפוקת העובדים כמעט בכל היבט של עבודה שוטפת והשלמת פרויקטים. חשוב לא פחות להבין כי עיצוב מחושב מרומם את המורל במשרד ומכניס תחושה נעימה ונינוחה יותר אצל עובדים ומבקרים במקום (למשל לקוחות, שותפים עסקיים וכדומה). חשוב להימנע מאלתורים או טעויות בעיצוב המשרד שכן עיצוב לא אפקטיבי מוריד יעילות, מוסף מתח בעבודה ומעורר שחיקה. לעומת זאת, סביבת עבודה שתוכננה בקפידה מחזקת מעורבות עובדים, טובה למוטיבציה ואף מסייעת בשימור עובדים ומנהלים איכותיים ומוצלחים. אם חשוב לכם ליישם עיצוב נכון לשיפור פרודוקטיביות, איכות ונוחות בעבודה, אצלנו ב-Ipac שירותי אדריכלות והנדסה נתכנן עבורכם חלל משרד ועסקי מאיר עיניים, אפקטיבי ונעים. 

באנר הנעה לפעולה IPAC

איך מתחילים – מה נדרש בעת עיצוב משרדים

תהליך עיצוב חללי משרדים צריך להביא בחשבון את הצרכים הייחודיים שלכם. למשל, עיצוב משרדים להייטק בדרך כלל יהיה שונה במובנים רבים, לעומת עיצוב משרדים לעורכי דין או משרדים לשירותים פיננסיים. כך כדאי להתחיל: 

  1. בראש ובראשונה נדרשת הגדרה ברורה של מטרת המשרד והצרכים שלכם. יש להתייחס לסוג המשימות בעבודה, למבנה הארגוני, תפקידי עובדים, מיתוג. רק כך אפשר לקדם עיצוב שישיג מטרתו על הצד הטוב ביותר. 
  2. לאחר הגדרת צרכים, הבנת מספר עמדות העבודה וכמות העובדים, יש לוודא שהתכנון יתאים לשטח הזמין (במונחי מטר רבוע). נושא זה מחייב גישה נבונה לשימוש בחלל, כך ששטח לא ילך לאיבוד אלא ינוצל בצורה נכונה. 
  3. הכניסו לתמונה שיקולי צמיחה עתידית ויכולת התרחבות. חלל עבודה מעוצב, שיכול להתפתח בהתאם לצרכים המשתנים עם הזמן, יחסוך בהמשך התאמות יקרות שלא לצורך. 
  4. לרוב זה יהיה רעיון טוב להגדיר כמה אזורים פונקציונליים נפרדים, בתוך המשרד. אזורים שונים יוכלו לענות על צרכים של משימות מגוונות. נזכור כי במשרד מודרני יש משימות שדורשות  עבודה אישית, לעיתים נדרש שיתוף פעולה בצוות, לעיתים מנוחה ולעיתים פגישות עבודה עם גורמי חוץ או לקוחות. תכנון נכון של אזורים נפרדים מראש, יחסוך זמן וכסף על שיפוצים בהמשך. 

כללים מועילים בעיצוב משרדים מצוינים 

עיצוב משרדים נבון נשען על שילוב בין היבטים פונקציונליים ובין אסתטיקה וסדר. הכללים הבאים מקיפים היבטים משלימים, שיחד יוצרים עיצוב טוב ונכון, של משרדים מצוינים. 

  1. תכנון – תכנון חלל נבון הוא הבסיס של עיצוב משרדים מצוין. יש להביא בחשבון את ארגון עמדות העבודה, אזורי פגישות, חללים משותפים ואזורי מנוחה. כל זה באופן שמחזק נוחות, נגישות וזרימה בעבודה. ניתן לשקול חלל פתוח, לצורך חיזוק שיתוף פעולה בצוותי עבודה. אזורים פרטיים עשויים להיות נחוצים למשימות הדורשות מיקוד, ריכוז או קבלת החלטות ניהול.
  2. דגשים וערכי תצוגה – בעיצוב חשוב לשלב אלמנטים המדגישים ומעצימים את ערכי החברה הישגיה והמיתוג שלה. ניתן למשל להציג פרסים, תעודות, הסמכות, המלצות מלקוחות. ניתן לשלב בעיצוב את החזון העסקי, יצירות אמנות המשקפות את תרבות הארגון, ערכי המשרד וההנהלה, מצוינות עובדים וכדומה. 
  3. צבעים – שימוש בצבעים בתהליך עיצוב משרדים צריך לקבל מקום ראוי. למשל, צבעים ניטרליים ומרגיעים עוזרים לעובדים להתמקד בעבודה ולהתרכז בנחת. צבעים עזים ואנרגטיים מתאימים במשרדים או בחללים שבהם נדרשת אנרגיה גבוהה, מנוף יצירתי, שיתופי פעולה בין אנשים או צוותים. 
  4. הרמוניה – להרמוניה חשיבות רבה בעיצוב משרדים. הרעיון הוא שסך האלמנטים, מריהוט ועד אביזרי נוי, ישתלבו בהרמוניה נכונה. עיצוב מתואם מכניס סדר וגם תורם לסביבה נעימה לעין ונוחה התומכת בפרודוקטיביות שוטפת.
  5. תאורה ואוורור טבעיים – רצוי לדאוג בעיצוב המשרד לזרימת אור טבעי ואוורור. אלמנטים אלה מורידים את צריכת החשמל והוצאות מיזוג ותאורה, אך ניצב כאן משהו חשוב אף יותר. משרד השופע באור טבעי ועם שפע אוורור נמצא במחקרים כמועיל למצב הרוח, מעלה פרודוקטיביות ומקטין תחלואה! 

מדוע ניהול אקוסטיקה בעיצוב משרדים זה חשוב ומה כדאי לעשות 

ניהול אקוסטיקה הוא היבט חיוני בעיצוב משרדים ורצוי להתייחס לכך כחלק מתכנון ועיצוב משרדים, בשלב מוקדם. קחו בחשבון שרמות רעש גבוהות ורעשים מציקים בסביבת העבודה עלולים להשפיע על הריכוז, על הפרודוקטיביות ועל התוצרים בעבודה. ניהול אקוסטיקה נכון יאזן בין אזורים משותפים לבין אזורים שבהם נדרשת עבודה פרטנית או יכולת ריכוז גבוהה. דברים אלה יוכלו להועיל:

  1. שילוב חומרים סופגי קול בעיצוב המשרד מקטין רעשים. אפשר להשתמש בלוחות אקוסטיים, אריחי תקרה וחיפויי קירות סופגי רעש. 
  2. חשוב להשקיע חשיבה בסידור החדרים ובעיצוב נכון של חדרים הסמוכים זה לזה. מיקום אזורים שיתופיים כמו חדרי ישיבות או חללי מנוחה, צריך להיות רחוק ככל האפשר מעמדות עבודה. זה יכול לעזור מאוד בהפחתת רעש בסביבת עבודה. 
  3. ניתן לפי הצורך להתקין מחסומים פיזיים, מחיצות או הפרדות אחרות, כדי לשפר בידוד של רעשים (בידוד אקוסטי). אסטרטגיה כזאת מועילה מאוד גם במשרדים פתוחים (אופן ספייס).
  4. אפשר להגדיר אזורים ספציפיים כ”אזורים שקטים” במיוחד. אזורים אלה אפשר לתכנן עם חומרים אטומים לרעש, חלונות מבודדים וכיוצא בזה. 
  5. שימו לב שאפילו סוג הריצוף בו נעשה שימוש משפיע על האקוסטיקה ועל רמות הרעש. שטיחים איכותיים יכולים לספוג ולבלום רעשים טוב יותר מבטון חשוף או אריחים. 
  6. תכנון תקרה אקוסטית, שימוש בחיפויים אקוסטיים או פתרונות חכמים אחרים, יכולים לסייע מאוד בהפחתת רעש מלמעלה, במיוחד בבנייני משרדים רבי קומות.

בעקבות הכתבה שקראת:

עיצוב דירות קטנות | עיצוב פנטאהוזים

אל תישארו מאחור: המגמות הבולטות בעיצוב משרדים

עיצוב משרדים אינו סטטי אלא מתפתח. מעניין ומועיל להכיר כמה מהמגמות הבולטות ביותר כיום, בתחום עיצוב המשרדים.  

  1. חללי עבודה גמישים – תפיסות גמישות בעיצוב משרדים, לאור ההבנה כי סביבות עבודה גמישות מאפשרות לעובדים לבחור היכן וכיצד הם עובדים. גישה זו מקדמת תנועה וזרימה, בין אם עובדים ליד שולחן עבודה, בפינה נעימה או באזור שיתופי. המשמעות היא יכולת הסתגלות והתאמה לשינויים. 
  2. עיצוב טבעי – שילוב אלמנטים טבעיים בסביבת העבודה, עם חיבור לטבע לשיפור פרודוקטיביות, הפחתת מתח ויותר אושר בעבודה. למשל זה יכול לכלול שילוב של צמחים, חומרים טבעיים כגון עץ, גווני אדמה, חלונות גדולים לשפע של אור טבעי.  
  3. שילוב טכנולוגיות – מגמה של שילוב טכנולוגיות עדכניות והכנה לטכנולוגיות עתידיות בעיצוב משרדים. למשל שילוב של מערכות בניין חכמות, מכשירי IoT (האינטרנט של הדברים), פריסת רשתות תקשורת. 
  4. עיצוב בר קיימא ברוח סביבתית – הרבה ארגונים מחליטים כתפיסת עולם להעדיף שימוש בחומרים ידידותיים לסביבה, תאורה חסכונית באנרגיה וכיוצא בזה. “עיצוב ירוק” לא רק מפחית את ההשפעה על הסביבה, אלא גם מציג את תפיסת העולם הסביבתית של העסק שלכם כחלק מהמיתוג. 
  5. עיצוב מקדם בריאות – גישה שהופכת פופולרית, כחלק מקידום רווחת העובדים והגדלת מעורבות. המשמעות היא שימוש בריהוט ארגונומי, חדרי מנוחה להתרגעות, מנוה ואפילו או מדיטציה. ניתן לשקול אלמנטים מיוחדים וחדשניים כגון שולחנות עמידה. 
  6. מיתוג –  עיצוב משרדים נותן מקום מיוחד לערכי ולזהות המותג והתרבות הארגונית של החברה. הדבר מתבטא בשימוש בצבעים, גרפיקה ואלמנטים אחרים שהולמים את ערכי הארגון, החזון והמסרים שלו. 
  7. מיתוג חוויתי – עיצוב בדגש על חוויה נוטה להדגיש חוויה חיובית ובלתי נשכחת לעובדים וללקוחות. 

עיצוב משרדים – 3 טיפים חברת Ipac

לסיום, כמה טיפים בעיצוב משרדים, מחברת Ipac המספקת לכם פתרונות תכנון ועיצוב אדריכליים:

  1. בריאות העובדים ועיצוב המשרד – תנו דגש על ריהוט נוח ומרחבי מנוחה לרווחת העובדים. 
  2. עיצוב גמיש – עיצוב מסתגל, רב שימושי, פונקציונלי אך גם תומך בשינויים עתידיים אפשריים. 
  3. שאבו השראה – לצורך העיצוב, למדו עוד על מגמות בעיצוב המשרד, ברוח הקדמה הטכנולוגית והעיצובית. 

מוזמנים לפנות לחברת Ipac לבירור צרכים, ייעוץ ותכנון חללים משרדיים או אחרים. 

מה למדנו בכתבה:

אייפק - שירותי אדריכלות והנדסה

אייפק - שירותי אדריכלות והנדסה

חברת Ipac שירותי אדריכלות והנדסה הוקמה על מנת לתת שירות להוצאת היתרי בניה. החברה הוקמה לתת מענה מקצועי מהיר ויעיל לתושבים למימוש והוצאת זכויות הבניה בנכס שבבעלותם.

אנו בחברת Ipac שירותי אדריכלות והנדסה מבינים ויודעים את צורכי הלקוח ומיישמים את הצרכים תוך כדי תכנון מיטבי של הבניה המבוקשת. חשוב לנו לתת מענה אמין בהליך הוצאת ההיתר, לעמוד בלוחות הזמנים שנקבעו, ככל שתלוי בנו, ולתת שירות יוצא דופן ללקוחות.

לינקים שימושיים:

אודות | הצוות שלנו | גוגל | פייסבוק

פגישת יעוץ ואבחון הכוללת בדיקה ראשונית הינה ללא עלות