היתר לסגירת מרפסת

סגירת מרפסת נחשבת לפעולה של תוספת שטח לדירה. גם אם מדובר במרפסת שלכם בתוך הבית. מסיבה זו כאשר מבקשים לסגור מרפסת, צריך לנצל את זכויות הבנייה שלכאורה לא מומשו ולבצע הליך רישוי ממש כמו בעת הוספת חדר.

זה אולי לא ברור לכולם אך זה פשוט כך. כדי לסגור מרפסת יש לקבל היתר.

מה אומר החוק בנוגע לסגירת מרפסת? 

על פי חוק, סגירת מרפסת היא כמו כל הוספת שטח לבית וזה בהחלט דורש היתר לסגירת מרפסת.

סגירת מרפסת זה לא רק סגירה עם קיר בטון. גם סגירה עם קיר גבס, עם בניה קלה או אפילו קיר זכוכית או וויטרינה נחשבים כולם כסגירת מרפסת לעניין קבלת היתר.

מה נחשב לסגירת מרפסת בכלל?

כל שינוי במבנה קיים הנעשה על ידי קבלן שיפוצים או בצורה פרטית מחייב הוצאת היתר בנייה.

אם מדובר בסגירת מרפסת הרי שהשינויים הבאים ידרשו אף הם קבלת היתר על פי חוק.

  • סגירה של מרפסת עם גג – זהו שינוי חיצוני למבנה וזה מחייב קבלת היתר בניה.
  • סגירת מרפסת עם וילון זכוכית או זכוכית מתקפלת – זה גם כן מחייב הוצאת היתר בנייה.
  • סגירת מרפסת עם מסכי זיפ – זוהי גם כן סגירה המחייבת הוצאת רישיון.
  • סגירת מרפסת בפרגולה – אם מדובר בפרגולה שהיא גדולה מ – 40 מ”ר זה יחייב הוצאת רישיון.

בחלק גדול מהרשויות העירוניות ישנה העלמת עין בכל מה ששור לסגירת מרפסות אך תמיד חשוב לבדוק עם אדריכל לגבי העניין הזה ולא לקבל החלטות באופן עצמאי.

תמונה לדוגמה סגירת מרפסת באמצעות זכוכיות

איך משיגים היתר לסגירת מרפסת? 

השלבים לצורך הוצאת היתר בנייה לסגירת מרפסת כוללים –

  1. הגשת מידע לוועדה המקומית. המידע הזה יהיה הבסיס לבקשה שלכם. יש לכלול את כל הפרטים כמו שטח הנכס שנמצא בבעלותכם, שמות בעלי הזכויות בנכס, מפות מדידה של הנכס, שמות בעלי הזכויות בנכסים הסמוכים וכן הלאה.
  2. הכנת בקשה מפורטת יסודית ומפורטת כאשר הבקשה תכלול את כל המידע על הנכס, את התוכניות שלכם ואת האישורים שהשגתם מבעלי המקצוע.
  3. אחרי שהבקשה מוכנה, מגישים אותה לוועדה המקומית. הגשת הבקשה בפועל נעשית על ידי מהנדס בניין, אדריכל או הנדסאי בניין.
  4. לאחר הגשת הבקשה מתבצעת בדיקה טכנית בה מוודאים כי אכן הוגשו כל המסמכים הנדרשים.
  5. לאחר הבדיקה הטכנית עוברת הבקשה לבדיקת מהנדס. המהנדס יבדוק ויחליט האם אפשר לאשר את הבקשה.
  6. אם מהנדס הוועדה יחליט לאשר את הבקשה הוא ישלח אותה הלאה לדיון. מהנדס הוועדה גם יקבע מה יהיה גובה האגרה שיהיה עליכם לשלם.

מה זה היתר תוספת בניה? 

היתר בנייה זהו רישיון אותו מקבלים מטעם משרד הרישוי או מהוועדה המקומית לתכנון ובנייה. מדובר ברישיון המאפשר בנייה של מבנים חדשים וכן שינוי ושיפוץ של מבנים קיימים. למעשה כל שינוי חיצוני של מבנה מחייב היתרי בנייה. כך גם אם מבקשים לשנות את הייעוד של הנכס, זה יחייב היתר בנייה. למעשה היתרי בנייה נשארים בתוקף למשך שלוש שנים כאשר בתוך הזמן הזה עדיין אפשר יהיה לממש את היתרי הבנייה.

חשיבותו של קונסטרוקטור בסגירת מרפסת

לפני שיוצאים לדרך עם סגירת המרפסת, יש לתכנן בצורה מסודרת את כל ההליכים. ראשית יש לבדוק את המידות של המרפסת הקיימת, את התשתית ההנדסית שלה, את החיבור של המרפסת עם כל הבית, את הסיבות לסגירת המרפסת ואת המטרות אשר לשמן אתם רוצים לסגור את המרפסת.

מתוך כל הנתונים הללו בונים את תוכנית הבנייה שהיא זו שתנחה אתכם במהלך כל העבודה.

אך לפני הכול אתם חייבים להגיש את כל הנ”ל לאישור קונסטרוקטור. הוא זה שיוכל לאשר עבורכם את הביצוע (וייתכן גם שהוא לא יוכל לאשר)

לא כל מרפסת יכולה לעמוד בעומסים של קירות נוספים או של רהיטים שיצטרפו לחלל ברגע שהוא יהפוך לחדר מגורים. על כן, ברור כי אי אפשר לוותר קונסטרוקטור בעת סגירה של מרפסת.

סגירת מרפסת ללא היתר

לא תמיד חייבים להוציא אישור לסגירת מרפסת. סגירת מרפסת אישורים היא רק במקרים של מרפסת בה אתם רוצים לבנות מבנים קבועים כמו קירות בטון, קירות של בנייה קלה וכדומה. כך גם בבנייה של פרגולה או סככה גדולים מעל ל – 40 מ”ר.

בכל מקרה סגירה של מרפסת בגובה של מעל שלושה מטרים או ברוחב של מעל חמישה מטרים מחייבת קבלת היתר.

כפי הידוע לא כל רשות עירונית אכן אוכפת את הדבר ולעיתים גם מעלימים עין מסגירה לא חוקית של מרפסות אך מובן שעל הבטיחות האישית שלכם אתם לא יכולים לוותר ועל כן על בדיקה של מהנדס אין לוותר בכל מקרה גם אם לא הולכים להוציא רישיון בנייה.

שלבי הוצאת היתר:

שלבפעולה נדרשת
שלב 1פנייה אל אדריכל או מהנדס
שלב 2הגשת בקשה של מהנדס
שלב 3בדיקת הוועדה
שלב 4בדיקת מהנדס מטעם הוועדה
שלב 5פרסום התנגדויות בעיתונים
שלב 6דיון ואישור בוועדה המקומית

 

באילו מצבים לא צריך היתר?

לא תמיד צריך להוציא היתר לסגירת מרפסת. יש מצבים שונים אשר בהם אין באמת צורך חוקי בכך. בגדול, אם מדובר בסגירה שהיא לא קבועה, כמו למשל שימוש בסככה מתקפלת או בפרגולה מתקפלת, זה יהיה הרבה יותר פשוט, כי כל סגירה שהיא לא קבועה, אינה מחייבת אישורים.

כמו למשל זכוכיות הזזה בהם סוגרים ופותחים את המרפסת או וילון מסך למרפסת, כך גם פרגולות חשמליות שנפתחות ונסגרות או סוככי זרועות וכן הלאה.

מעבר לכך, כל סגירה שלא עולה על גודל של 20 מ”ר אינו מחייב כל אישור. כך גם סגירה שלא בולטת כלפי חוץ באורך של יותר מ – 50 ס”מ.

לא כדאי לעגל פינות

בכל מקרה, תמיד עדיף ללכת בדרך הישרה והחוקית ולא לוותר על הוצאת רישיון מסודר. כך תוכלו להיות בטוחים ורגועים עם המרפסת שתסגרו כאשר לא תחששו שמא עברתם על החוק וסגירה של המרפסת שלכם תעמוד בפני צו הריסה.  

חשוב להבין כי האישור שתקבלו לסגירה של המרפסת זה אישור חד פעמי שישמש אתכם לאורך זמן. לא יהיה עליכם לחדש את האישור גם אם תרצו לבצע מחדש סגירה מסוג אחר. כך ששווה בהחלט ללכת ישר ולעבוד רק עם אישורים.

מה צריך לדעת על חוק המרפסות של 1992?

רפורמת המרפסות או חוק המרפסות זהו חוק שלמעה לא מומש בכנסת אך קיים סביבו שיח נרחב. עם זאת עדיין אין כל חוק המאפשר הוספת מרפסת בהליך מהיר.

בשנת 1992 חל תיקון משמעותי בחוק המרפסות על ידי חבר הכנסת אלי ישי כאשר הוא דרש שתהיה אפשרות להוסיף לכל מבנה שאין בו מרפסת, תוספת של 12 מ”ר גם אין במבנה זכויות בנייה למימוש.

החוק כאמור לא עבר אך בשנת 2016 קוצרו הליכי הרישוי בכל מה שקשור לבניית סככות או פרגולות אשר אלו כבר לא מחייבות קבלת אישור. כדי לבנות מרפסת עדיין חייבים אישור.

עם זאת ניתן להגיש בקשה להליך רישוי מקוצר וכך ניתן יהיה לקבל את האישור תוך שבעה חודשים בערך כדי לבנות מרפסת.

תנו לנו לעזור לכם 

רוצים לסגור מרפסת ולהפוך לחדר? רוצים לעשות שימוש כלשהו במרפסת מעבר לייעוד המקורי שלו? אייפק כאן לשירותכם. צרו עמנו קשר ותיהנו מתוצאות בטוחות ואיכותיות!

מה למדנו בכתבה:

אייפק - שירותי אדריכלות והנדסה

אייפק - שירותי אדריכלות והנדסה

חברת Ipac שירותי אדריכלות והנדסה הוקמה על מנת לתת שירות להוצאת היתרי בניה. החברה הוקמה לתת מענה מקצועי מהיר ויעיל לתושבים למימוש והוצאת זכויות הבניה בנכס שבבעלותם.

אנו בחברת Ipac שירותי אדריכלות והנדסה מבינים ויודעים את צורכי הלקוח ומיישמים את הצרכים תוך כדי תכנון מיטבי של הבניה המבוקשת. חשוב לנו לתת מענה אמין בהליך הוצאת ההיתר, לעמוד בלוחות הזמנים שנקבעו, ככל שתלוי בנו, ולתת שירות יוצא דופן ללקוחות.

לינקים שימושיים:

אודות | הצוות שלנו | גוגל | פייסבוק

פגישת יעוץ ואבחון הכוללת בדיקה ראשונית הינה ללא עלות