היתר להוספת הרחבת מרפסות

יתרונות הרחבת מרפסת

הרחבת מרפסת מביאה עמה מספר יתרונות מעניינים:

"אחד הדברים המפתיעים הוא עד כמה שהרחבת מרפסת יכולה לשנות לטובה את חיי המשפחה. ראינו משפחות שפתאום התחילו להתכנס כמעט יום יום לארוחות ערב עם הילדים (במרפסת הגדולה). הורים מוצאים במרפסת מקום שקט ונוח לעבודה מהבית בעזרת מחשב נייד או פינת עבודה נעימה. זה לא משהו שנמדד במטרים רבועים – זהו צעד שיכול באמת לחולל שינוי גדול באיכות החיים."

אילו היתרים צריך בשביל להרחיב את המרפסת?

הרחבת מרפסת נחשבת לשינוי ממשי ומהותי במבנה. על כן, לפני ההרחבה יש להוציא היתרים מתאימים. 

מתאימים. 

  1. היתר בנייה – זהו ההיתר המרכזי שאותו צריך להוציא לקראת כל הרחבה או שינוי משמעותי במבנה. היתר כזה מוציאה הוועדה המקומית לתכנון ובנייה.
  2. הסכמת בעלי הדירות – בהנחה שמדובר בבניין משותף, נדרשת הסכמה מטעם רוב בעלי הדירות לצורך הרחבת מרפסת. 
  3. אישור מהנדס קונסטרוקציה – אישור מסוג זה מעיד על כך שהמבנה יכול לשאת את ההרחבה המתוכננת ואין לכך מניעה מבחינה הנדסית.
  4. היתרים מיוחדים – עשוי להידרש היתר מיוחד, למשל במקרה של חריגה מקו הבניין. בחלק מההרחבות עשוי להיות צורך גם באישורים נוספים, כגון אישור מטעם שירותי הכבאות.
אילו היתרים צריך בשביל להרחיב את המרפסת - אינפוגרפיקה אייפק

"מניסיוננו באייפק, אחד הדברים שמפתיעים לקוחות רבים הוא הצורך באישור של 75 אחוזים מצד בעלי הדירות האחרים בבניין. לפעמים השגת ההסכמה יכולה להיות מורכבת אפילו יותר מאשר הבירוקרטיה העירונית. אחד הדברים שמפתיעים לקוחות רבים הוא הצורך באישור של 75 אחוזים מצד בעלי הדירות האחרים בבניין."

ישנן מספר שיטות לתוספת של מרפסת בבניין קיים או הרחבה של מרפסת קיימת בבניין:​

רוב הדירות החדשות שנבנות כיום נבנות מראש עם מרפסת פתוחה אשר נבנית צמודה לדירה עם מעקות שקופים. בדירות בהן אין מרפסת והדיירים מעוניינים לבנות מרפסת כתוספת יש לקבל היתרים ואישורים לפי הועדה המקומית.

רוב המרפסות כיום הן מרפסות שמש כלומר מרפסת שבולטת מתוך המבנה אותה לא ניתן לסגור כחדר נוסף לדירה אלא להשאירה כמרפסת בלבד.

כיום ניתן להוסיף מרפסת שמש כמעט לכל דירה בכל בניין אך לא כל העיריות והמועצות מאשרות תוספת של מרפסת בודדת בבניין ולכן ההחלטה צריכה להיות של רוב דיירי הבניין ואישור תוספת של יותר מ75% מדיירי הבניין לתוספת של מרפסות בדירות.

  • בנייה יבשה – הכוונה היא לבניית מרפסת מבלדה מוכנה שבנויה על עמודי הבטון של הבניין. שיטה מתקדמת המאפשרת בנייה של כמה מרפסות ביחד ובזמן קצר יותר. יש להקפיד מאוד על שיטת הבנייה ועל צורת העיגון על מנת שהמרפסת תהייה חזקה ולא תגרום לנזק לבניין. המרפסת היא קלה מבחינת משקל והתקנתה מהירה יחסית ויותר נוחה בבניין משותף מבחינת אורח החיים של הדיירים.
  • בנייה רטובה – הכוונה היא לחפירת עמודי בטון ויציקתם לאורך הבניין. מדובר בשיטה מוכרת וזולה יותר אך היא גם מפריעה יותר לדיירים בבניין מבחינת לכלוך, הקמת פיגומים ועלולה לפגוע בגינת הבניין וגן גם מעמיסה על המשקל של הבניין.
אייפק - הוספת מרפסת שמש

שיטות נוספות הן מרפסות מתועשות ומוכנות מראש שמורכבות במהירות בדירה או מרפסות המכוסות דק.

כאשר מחליטים להוסיף מרפסת ומתקבל אישור על ידי רוב הדיירים יש לפנות לקבלת היתרים ולהתחיל לבנות את תוספת המרפסות.

באם קיימת תוכנית מאושרת נדרש רק היתר בנייה של הועדה המקומית והתהליך עצמו ייקח רק כמה חודשים והוא קצר יחסית לתוספות בנייה אחרות.

במידה ויש צורך בתוכנית חדשה יש צורך לבדוק את תוכנית בניין העיר ולהכינה מחדש מכיוון שיש לקדם את האפשרות להוספה או הרחבה של המרפסת וזהו תהליך שיכול לקחת כמה שנים במיוחד אם יש מתנגדים לתהליך.

ברגע שהתקבל אישור יש לתכנן את תוכנית הבנייה ואת הקונסטרוקציה בצורה מדויקת ולהגיש את תוכניות הבניה בצורה מסודרת לוועדה המקומית לתכנון ובנייה על מנת לקבל היתר בנייה.

זאת גם אם מדובר בשיפוץ או הרחבה של מרפסת קיימת, כל שינוי חייב לעמוד בתקנים של הבנייה שנקבעו בחוק.

לאחר שמקבלים את האישור יש לקבוע עם אדריכל או מהנדס אשר תפקידו לבדוק את התוכניות ולהציג את כל האפשרויות למרפסת שקיימות בבניין וכן ללוות את התהליך של הגשת התוכניות לרשויות. מומלץ לשכור חברת בנייה המתמחה בכך וכן מפקח בנייה חיצוני לאותה חברת בנייה.

תוספת מרפסת לבניין קיים - תמונה ראשית - ipac

הגשת בקשה להיתר הרחבת מרפסת: שלב אחר שלב

הגשת בקשה להיתר עבור הרחבת מרפסת היא תהליך חשוב שנוכל לסייע לכם לצלוח. השלבים העיקריים בתהליך:

  1. בדיקת תב”ע – בודקים את תוכנית בניין העיר (תב”ע) הרלוונטית אליהם. כך תוכלו לוודא שההרחבה המתוכננת עומדת בגבולות התוכנית הנוכחית. 
  2. השגת הסכמת שכנים לפי הצורך – כאמור, אם מדובר בבית משותף, משיגים את הסכמת הדיירים האחרים בכתב, לפחות 75 אחוזים. 
  3. תכנון – ביחד עם אדריכל או מהנדס מתכננים את ההרחבה של המרפסת. התוכנית צריכה לכלול את המידות, אופי הבניה וסוגי חומרים, שינויים נדרשים בחזית הבניין לפי הצורך.
  4. מסמכים – מארגנים את כל המסמכים הנדרשים לקבלת היתר, כגון תוכניות אדריכליות, חישובים הנדסיים ועומסים, הצהרת מהנדס על יציבות וכיוצא בזה.
  5. הגשה לוועדה המקומית – בשלב זה מגישים את הבקשה להיתר בנייה, לוועדה המקומית לתכנון ובנייה. הבקשה תכלול את המסמכים והתוכניות משלבים קודמים. 
  6. קבלת היתר – לאחר אישור הבקשה וביצוע התאמות בתוכניות לפי הצורך, תקבלו את היתר הבנייה וניתן להתחיל בעבודות.

"טיפ חשוב מאיתנו באייפק: התחילו את התהליך מוקדם, לפני שתחפשו קבלן מבצע. זאת משום שהשלבים השונים לוקחים זמן. קבלת ההיתרים עשויה לארוך מספר חודשים, בטרם ניתן לגשת לשלב הביצוע של הבניה הלכה למעשה."

מה למדנו בכתבה:

אייפק - שירותי אדריכלות והנדסה

אייפק - שירותי אדריכלות והנדסה

חברת Ipac שירותי אדריכלות והנדסה הוקמה על מנת לתת שירות להוצאת היתרי בניה. החברה הוקמה לתת מענה מקצועי מהיר ויעיל לתושבים למימוש והוצאת זכויות הבניה בנכס שבבעלותם.

אנו בחברת Ipac שירותי אדריכלות והנדסה מבינים ויודעים את צורכי הלקוח ומיישמים את הצרכים תוך כדי תכנון מיטבי של הבניה המבוקשת. חשוב לנו לתת מענה אמין בהליך הוצאת ההיתר, לעמוד בלוחות הזמנים שנקבעו, ככל שתלוי בנו, ולתת שירות יוצא דופן ללקוחות.

לינקים שימושיים:

אודות | הצוות שלנו | גוגל | פייסבוק

פגישת יעוץ ואבחון הכוללת בדיקה ראשונית הינה ללא עלות